چرا عربستان از ایران عصبانی است؟
جارستان- وزیر خارجه عربستان در ۱۰ روز اخیر یک تنه به مقابله با ایران بلند شد، دو کنفرانس خبری و یک اظهارنظر توییتری همگی در ضدیت با ایران آن هم در شرایطی که تهران پرچم سبزِ پیروزی را در حلب نشان داده است، نشان دهنده چه چیزی است؟ عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان در کنفرانس
جارستان- وزیر خارجه عربستان در ۱۰ روز اخیر یک تنه به مقابله با ایران بلند شد، دو کنفرانس خبری و یک اظهارنظر توییتری همگی در ضدیت با ایران آن هم در شرایطی که تهران پرچم سبزِ پیروزی را در حلب نشان داده است، نشان دهنده چه چیزی است؟
عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان در کنفرانس خبری مشترک با همتای آمریکایی خود جهان را به مقابله با ایران و برداشتن گام های سختگیرانه علیه تهران دعوت کرد؛ عادل الجبیر ایران را به دخالت در منطقه متهم ودر حضور جان کری از غرب و متحدانش خواست تا به مقابله جهانی علیه ایران اقدام کنند.
کمتر از چند روز پس از این اظهارنظر، وزیر خارجه عربستان در توییتر خود ادعاهای ضد ایرانی خود را تکرار و تهران را حامی تروریست معرفی کرد و ایران را به دخالت در امور داخلی سوریه متهم کرد. عادل الجبیر روز گذشته (دوشنبه) نیز این بار در کنفرانس خبری مشترک با همتای اردنی اش حشدالشعبی در عراق را گروه تروریستی معرفی کرد که افسران ایرانی آن را رهبری می کنند.
اما این اظهارات وزیر خارجه عربستان به فاصله کم از یکدیگر، این سوال را به ذهن متبادل می کند که آیا ریاض از ایران عصبانی است؟ بله عربستان این روزها تمام نقشه های خود را بر آب می بیند، نه اتهام زنی هایش علیه ایران در یمن تهران را به انزوا کشاند نه مانع تراشی هایش در مسیر مذاکرات هسته ای، در عراق و سوریه نیز نتوانست جبهه خود را تقویت کند و دست آخر این ایران بود که توانست در کنار روسیه ائتلافی موفق تشکیل دهد و پس از چهار سال کنترل کامل حلب را در اختیار بگیرد و اکنون سودای رهبری عربستان در خاورمیانه را تنها به رویایی دور از دسترس تبدیل کرد.
به نظر می رسد که عربستان امروز بیش از هر وقت دیگری خشمگین است چرا که خود را در منطقه و در مقابل قدرت دیپلماسی و نظامی ایران تنها و عاجز یافته است. نه سردار سلیمانی دارد که به آسودگی پس از پیروزی در حلب قدم بزند نه ظریف دارد که در روسیه وزرای خارجه کشورهای مهم منطقه را گردهم بیاورد و و تاثیرگذار باشد و دیپلماسی بلد باشد. عربستان امروز بیش از هروقت دیگری تنهاست.
پرچم پیروزیِ ایران در حلب، برجامِ پابرجا، خرید ایرباس و بوئینگ از آمریکا و اروپا، برجام نفتی در اوپک، تشکیل ائتلاف استراتژیک با روسیه و دستِ آخر تبدیل شدن تهران از بازیگری در حاشیه به بازیگری تاثیرگذار و بازی ساز همگی باعث شده است که عربستان خود را امروز شاید یک شکست خورده بداند، کشوری که تلاش کرد با انتخاب یک وزیر خارجه جوان و مسطل به زبان انگلیسی، یک وزیر دفاع جوان و شاید جسور، به راه انداختن دورنمای ۲۰ ساله توسعه، دستور حمله به یمن و راه انداختن جبهه ضدایرانی پرچم سیادت و رهبری در خاورمیانه به راه بیندازد اما به باور بسیاری از تحلیلگران تهران امروز دست بالاتر و پیروز را در منطقه خاورمیانه در اختیار دارد.
نامه نیوز/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰